Algas tuleohtlik aeg: päästeamet lõket teha ei luba

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleohtlikul ajal on lõkke tegemine keelatud.
Tuleohtlikul ajal on lõkke tegemine keelatud. Foto: Marianne Loorents

Alates tänasest, 31. maist hakkab kehtima kogu Eesti territooriumil suure tuleohuga aeg. Varasematel aastatel on päästeamet suure tuleohuga aja välja kuulutanud piirkonniti. Sel aastal on olukord väga tuleohtlik kuuma ja kuiva ilma tõttu aga kõikjal.

Suure tuleohuga aeg tähendab, et looduses on kõrge temperatuuri ja sademete puudumise tõttu äärmiselt suur tuleoht ning igasugune tuletegemine võib tekitada tulekahjuohu või põhjustada tulekahju metsas või maastikul.

 Inimestele seab suure tuleohuga aeg lisapiirangud metsas tegutsemisel. „Suure tuleohuga ajal on keelatud metsas suitsetamine, grilliseadme kasutamine ja lõkke tegemine ka selleks ettevalmistatud kohas,“ sõnas päästeameti peadirektor Kuno Tammearu. Päästeametile tähendab suure tuleohuga aeg kõrgendatud tähelepanu pööramist inimeste käitumisele looduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles