Rakverre tuleb kiusuvastane lastelavastus “Halloo!”

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsuklubi Koit noored õpetavad, kuidas alistada koolikiusamine.
Tantsuklubi Koit noored õpetavad, kuidas alistada koolikiusamine. Foto: Tantsuklubi Koit

Tantsuklubi Koit toob Rakverre Kristina Raja lastelavastuse sõprusest “Halloo!”, mis etendub 9. juunil kell 16 Rakveres Targa Maja saalis.

“Halloo!” õpetab füüsilisi ja vaimseid võtteid, kuidas alistada koolikiusamine. Lavastus, millega tantsuklubi tähistab viienda tegutsemisaasta täitumist, õpetab olema tugevam isiksus. Kuna enesekindlaid inimesi ei kiusata, saab teatritükist mõnegi praktilise juhise, kuidas luua enesekindlust ja vastata halvasti ütlemisele positiivselt. “Ma olen lahe! Äge on teistest eristuda!” kõlab selgelt ja julgelt läbi lavaloo.

Lavastus räägib sõprusest ja kannab olulist sotsiaalset sõnumit Eesti ühiskonnale: sõpru ei saa raha eest osta. Teema näitlikustamiseks kasutab koreograaf Kristina Raja noori artiste, ka kolmeaastasi, sest lapse suu ei valeta, kui ta jagab oma tarkuseterasid ja armsaid mõtteid täiskasvanutele raha teenimise ja kulutamise kohta. Solistid on teismelised Lotta Tolmats, Rebeka Jaadla ning Karolina Barbara Viks, kes viivad Eesti noorteni üle maa ühtse sõnumi: “Ma tahan sulle silma vaadata, kui ma sinuga räägin! Lülita end offline ja oleme hetkes, sest mina olen päriselt olemas.”

Koit on professionaalse sporttantsu ja tantsuteatriga tegelev tantsuklubi, mida juhib kahekordne tantsu maailmameistrivõistluste võitja Kristina Raja. Koit on lastelavastusi ja performance´id teinud NUKU teatris, Eesti vabaõhumuuseumis, Kumus, Tallinn Fashion Week´il ja mujal. Sünnipäeva puhul tuuritab Koit esimest korda mööda Eestit, andes lavastusega “Halloo!” viis tasuta etendust.

Koit on avanud kultuuriplatvormi noortele, kus erikülalisteks on olnud sportlane Anna Levandi, multitalent Sandra Ashilevi, näitleja Kaisa Selde, muusik Meisterjaan ja teised. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles