Kotka-Repinski: sündimuse suurendamine peab saama riigi prioriteediks (1)

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka-Repinski pojaga.
Siret Kotka-Repinski pojaga. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu keskfraktsiooni liikme Siret Kotka-Repinski hinnangul peab Eesti rahvaarvu vähenemise vältimiseks sündimuse suurendamine saama riigi prioriteediks.

"Selle vältimiseks on vajalik, et kahekümne-kolmekümne aasta pärast sünnitaks iga naine vähemalt kaks last," ütles Kotka-Repinski neljapäeval riigikogus peetud arutelul. "Meil on valik muuta sündimust suurendav poliitika riiklikuks prioriteediks ning jääda püsima või vaikselt hääbuda," lisas Kotka-Repinski, kes on riigikogu rahvastikukriisi lahendamise probleemkomisjoni esimees.

Tema sõnul on rahvastikupoliitika põhialused aastani 2035 valmis riigikogule esitamiseks. "Tegemist oleks pikaajalise poliitilise kokkuleppega eesmärkides ja tegevussuundades," ütles Kotka-Repinski. "Rahvastikupoliitika alused reastavad olulisemad lastesaamist mõjutavad valdkonnad, nagu lastehoid, tulevaste emade ja isade toetamine, töö- ja pereelu ühildamine, regionaalne areng, elukeskkond."

Kotka-Repinski avaldas lootust, et dokument võetakse vastu veel praeguse koosseisu ajal. "Tegu oleks pikaajalise poliitilise kokkuleppega eesmärkides ja tegevussuundades, mis võimaldaksid meil luua laste saamist ja kasvatamist soosiva keskkonna," ütles Kotka-Repinski.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles