Haruldased instrumendid teenivad muusikaimet

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pillifondi rariteetide esitluskontserdil musitseerisid Valle-Rasmus Roots (vasakult), Johanna Vahermägi ja Theodor Sink.
Pillifondi rariteetide esitluskontserdil musitseerisid Valle-Rasmus Roots (vasakult), Johanna Vahermägi ja Theodor Sink. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere muusikapubliku kõrva paitas haruldaste intrumentide imeline kõla. Pillifondi kontserdil kõlasid Targa Maja saalis ajaloolised keelpillid – altviiul ja kaks tšellot.

Kontserdil kõlanud vanima pilli, altviiuli, valmistas inglise meister Thomas Urquhart enne 1700. aastat. Sellel musitseeris Eesti muusika- ja teatriakadeemia õppejõud Johanna Vahermägi.

Tšellist Valle-Rasmus Roots mängis meister Celeste Farotti 1904. aastal Milanos valmistatud tšellol ja ERSO tšellorühma kontsertmeister Theodor Sink mängis prantsuse meistri Auguste Sébastien Bernardeli (Père) 1842. aastal valmistatud tšellol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles