Ausõudjad treenivad proovikiviks jõuda käte jõul üle lahe

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fin-Est Friendship Rowing heategevusliku projekti käigus plaanivad treener Tatjana Jaansoni juhendamisel akadeemilisel kahesel mere sõudepaadil Soome lahe ületada õde ja vend Taimi Komulainen Soome Politseist ja Arvo Ivanov Eesti Politseist.
Fin-Est Friendship Rowing heategevusliku projekti käigus plaanivad treener Tatjana Jaansoni juhendamisel akadeemilisel kahesel mere sõudepaadil Soome lahe ületada õde ja vend Taimi Komulainen Soome Politseist ja Arvo Ivanov Eesti Politseist. Foto: Mihkel Maripuu

On öö. Pilkane pimedus. Üksik paat on keset avamerd. Selles sõuavad Taimi ja ta paariline. Äkitselt on paat, paariline ja meri kadunud, ümber on hoopis politseijaoskond. See oli siiski vaid varahommikune uni, aga väga realistlik.

Selle unenäo nägija Taimi Komulainen, Lääne-Viru juurtega Soome politseinik, on 2017. aastal just läbinud esimest korda elus Sulkava suurregati, sõudnud 130 kilomeetrit, ja öises vahetuses korraks tukastanud. Aga unenägu ei anna rahu.

Kui naine kuuleb, et tema Eestis elavad vanemad ja õed-vennad plaanivad oma peredega talle jõuluks külla tulla, siis räägib ta juba telefonis oma Eesti politseinikust vennale Arvo Ivanovile: “Vennas, mul on sulle üks väljakutse! Sõuame koos üle lahe!” Arvo laidab vanema õe “hullu mõtte” maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles