Eesti esindustammik hakkab mühama Tamsalu linnas

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti president Kersti Kaljulaid ja Austria president Alexander van der Bellen istutasid Tamsalu tammeparki puu.
Eesti president Kersti Kaljulaid ja Austria president Alexander van der Bellen istutasid Tamsalu tammeparki puu. Foto: Marianne Loorents

Eile avati suurejooneliste pidustustega Tamsalu tammepark, üritusel osales üle tuhande inimese, kelle seas oli koguni kaks presidenti - lisaks Eesti presidendile ka külaline Austriast.

Tamsalu tammepargi, Eesti esindustammiku, avasid president Kersti Kaljulaid ja riigisekretär Heiki Loot. Sümboolselt kuulutati Tamsalus korraldatud üritusel avatuks kõik Eesti saja tamme pargid. Eesti juubeliaasta kevadel on üle Eesti rajatud enam kui veerandsada Eesti saja tamme parki, salu või alleed, igasse maakonda vähemalt üks.

Kersti Kaljulaid rääkis oma kõnes muu hulgas, et Tamsalu sobib esindustammiku asukohaks ideaalselt kasvõi juba seetõttu, et linna nimi viitab tammesalule. Kaljulaid nimetas oma kõnes tammepuu võimsust ja ütles, et on tore avada parki just lastekaitsepäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles