Telesaates Rakvere pandimajas töö leidnud naine vallandati varguste pärast

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksjonihaamer sarnaneb väga kohtuniku haamriga.
Oksjonihaamer sarnaneb väga kohtuniku haamriga. Foto: jupiterimages.com

Tänu telesaatele „Võlast vabaks“ osaühingu Luutar Rakvere pandimajas Laada tänavas töö leidnud Alla Ploompuul lasub süüdistus varguses ja usalduse kuritarvitamises.

Äriühingu pressiteates öeldakse, et Ploompuu asus Rakvere pandimajas klienditeenindajana tööle 2009. aasta mais ja töötas seal eelmise aasta septembrini, mil tööandja avastas naise poolt toime pandud rikkumised.

Et kohtumenetlus on veel pooleli, siis Luutar OÜ juhataja Tarmo Kaldam ei nõustunud täpseid asjaolusid avalikustama. Küll aga möönas äriühingu juht, et fikseeritud on nii töö sisekorraeeskirjade rikkumisi, vargusi, võltsimisi kui ka toodete ettenähtust suurema hinnaga müümist.

„Tundsime tõesti Allale kaasa ja soovisime siiralt teda aidata,“ väljendas Kaldam oma nördimust ja lisas, et alguses oli tegemist eeskujuliku töötajaga, kes võitis kiiresti juhatuse poolehoiu. Kaldami kahtlustuste kohaselt võis usalduse võitmine ja juhatuse tähelepanu hajutamine ollagi naise plaanis.

Äriühingu juht kinnitas, et tegemist on äärmiselt kahetsusväärse juhtumiga ja kindlasti ta ei soovi näidata halvas valguses ei telesaadet „Võlast vabaks“ ega selle juhti Krista Lensinit. „Saatejuht ei saanud kuidagi teada, millise inimesega on tegu, kui ta Ploompuud meile soovitas,“ selgitas Kaldam.

Osaühing Luutar tegutseb alates 2006. aastast ja omab kümme pandimaja üle Eesti. Peamisteks teenusteks on väikelaenude andmine, kasutatud esemete komisjonimüük ning kulla ja hõbeda kokkuost.

Alla Ploompuu on kohtule esitanud hagiavalduse OÜ Luutar vastu töölepingu tühisuse tuvastamise nõudes, saamata jäänud töötasu nõudes, kasutamata põhipuhkuse eest hüvitise nõudes ning töölepingu kohtus lõpetamise eest hüvitise nõudes. Rakvere kohtumajas tuleb asi arutlusele 2. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles