Eesti võrkpalli rahvuskoondis teeb Rakveres HIV-kiirtesti

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpalli rahvuskoondis.
Võrkpalli rahvuskoondis. Foto: Marianne Loorents

Eesti võrkpalli rahvuskoondis teeb homme Rakvere spordihoone juures kogu meeskonnaga HIV-kiirtesti, et olla eeskujuks. Testi viivad läbi SA Koos HIV Vastu ja tervise arengu instituut.

“Teadlikkus HIV-ist ja selle levikust on endiselt vananenud, ikka veel arvatakse, et HIV levib peamiselt geide ja narkootikume süstivate inimeste seas. Tegelikkuses on uued HIV-i nakatujad tavalised üle 30-aastased ja heteroseksuaalsed inimesed. Sellest tulenevalt ei tea hinnanguliselt ligi viiendik HI-viiruse kandjatest, et nad viirust kannavad. Testida ei julgeta või ei peeta vajalikuks,” kõneles SA Koos HIV Vastu looja ja juht Vilja Toomast.

“Seekord kutsume inimesi olema eeskujuks ja andma oma panust HIV-vastasesse võitlusesse. Meil on väga hea meel, et esimesena annab eeskuju Eesti võrkpalli rahvuskoondis,” lisas Toomast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles