Kauksis selgitatakse välja Virumaa koolide parimad ohutuse asjatundjad

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleohutus on üks teemadest, millest kõneletakse.
Tuleohutus on üks teemadest, millest kõneletakse. Foto: Marianne Loorents

5. juunist kuni 8. juunini kogunevad Virumaa kuuendate klasside õpilased koos juhendajatega Kauksi puhkemaja territooriumile, kus toimub koostööprojekti “Kaitse end ja aita teist” ohutusteemaline laager. Noored võtavad mõõtu ohutusteadmistes ja -harjutustes.

5. ja 6. juunil osalevad ohutuslaagris Lääne-Virumaa ning 6. ja 7. juunil Ida-Virumaa kuuendate klasside õpilased. Laagritesse oodatakse sellel aastal Lääne-Virumaa koolidest 195 ning Ida-Virumaa koolidest 175 last.

Ohutusteemalise laagri korraldaja, päästeameti Ida päästekeskuse ennetusbüroo nõuniku Janno Voolu sõnul on ohutusõppe laagrid finišiks terve õppeaasta jooksul noortele korraldatud koolitustele, mille vältel said noored teadmisi tule- ja veeohutusest, esmaabist, sõltuvusainetest, liiklusest ja paljust muust.

Kõiki neid teadmisi on nüüd võimalus laagris rakendada võisteldes. Laagripäevade jooksul saavad lapsed end proovile panna nii praktilistes harjutustes kui ka teadmistes. Ühel päeval toimub nn karusellvõistlus, teisel päeval peavad lapsed kaardi järgi orienteeruma. Väga tähtis on ülesannete täitmisel meeskonnatööoskus.

“Ühtsus, mõistlik rollide jaotus ning koostöö meeskonnas on praktiline oskus, mida klassis ei õpetata, kuid laagripäevade jooksul on see omandatav,” ütles Vool.

Veel mahutatakse laagriprogrammi teemakohased isetegevuslikud etteasted, osalevate organisatsioonide tehnika ja vahendite tutvustus ning meelelahutus.

Ohutusõppe projekti “Kaitse end ja aita teist” korraldamisele aitavad kaasa päästeamet, politsei- ja piirivalveamet, maanteeamet, Kaitseliit, Tallinna tervishoiu kõrgkool, häirekeskus, Lääne-Viru Omavalitsuste Liit, Ida-Virumaa Omavalitsuste Liit, Kohtla-Järve linn, TamreX OÜ, Eesti Punane Rist, Elektrilevi, MTÜ Operation Lifesaver Estonia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles