Noormees, kes teeb ja jõuab palju

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helger-Hans Külmallikul oli Tapal toimunud muuseumiööl lipukandja roll.
Helger-Hans Külmallikul oli Tapal toimunud muuseumiööl lipukandja roll. Foto: Eva Klaas

Helger-Hans Külmallik on Tapa gümnaasiumi kümnenda klassi õpilane, kes tunneb huvi looduses toimuva vastu ning peab tähtsaks loomade heaolu. Nii on ta aktiivne kaasalööja talgutel, meeleavaldustel ja teistes ettevõtmistes. Aga lisaks sellele jagub tal aega paljuks muuks.

Looduse ja loomade vastu on 17-aastane Helger-Hans huvi tundnud niikaua, kui ta mäletab. Ümberringi toimuvat jälginud ning temaatilisi raamatuid lugenud on ta väiksest peale. Viiendas klassis osales noormees esimest korda kevadistel konnatalgutel. Noormees meenutas, et tookord tuli algatus õpetajalt, kes küsis, kas ta tahab kaasa lüüa.

Konni aitab Helger-Hans Külmallik üle sõidutee nüüd iga aasta kevadel ja sellest on saanud tema missioon. Konnad ja teised kahepaiksed teatavasti talvituvad veekogudes või maasse kaevunult. Kui saabub kevad, siis konnad ärkavad ja neil tekib vastupandamatu soov suunduda veekogudesse, kus nad on harjunud paljunema. Eestimaa Looduse Fondi algatusel korraldatakse juba 2012. aastast konnade abistamise aktsiooni “Konnad teel(t)”. Üle terve Eesti päästetakse konnatalgutel vabatahtlike abiga kevadise massirände ajal maanteedel hukkumisohus olevaid kahepaikseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles