Galerii: Aqva spordikeskuses loeti lahkunud kilosid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile tehti Rakvere Aqva spordiklubis kokkuvõtteid seitse nädalat kestnud “Elu parima vormi” väljakutse tulemustest.

Aqva spordikeskuse omanik Roman Kusma ütles väljakutset kokku võttes, et teab oma kogemusest, kui raske on kaalu langetamine. “Tahtejõud on see, mille abil saadakse endast võitu,” märkis Kusma, kellest aastate jooksul on saanud mees, kes läbib maratone. Tema sõnutsi läheb kaal peamiselt alla ikka söögilauas, mitte treeningul.

Elumuutvat parima vormi väljakutset alustas 104 meest-naist. Seitsme nädala jooksul 28 trennist koosnenud väljakutse lõpetas 74 inimest. Kamba peale kaotati kokku 188,5 kilo, keskmiselt kujunes protsendiks 2,55 lahkunud kilo. Rasvaprotsent, mis pandi huugama, oli 1,56 ja musklit kasvatati 0,16%.

Meeste arvestuses parim kaalulangetaja Raigo Paimre jättis võitjaau perekonda. Eelmisel kevadel tegi suurima muutuse läbi tema elukaaslane Mary-Liis Polski, kes kaotas tookord 3,1 kilogrammi, kuid kaalust olulisemad näitajad olid 11-protsendiline keharasva kadu ning lihasmassi kasv, milleks mõõdeti 10,2 protsenti.

Paimre tegi aga naisele pika puuga ära, seitsme nädalaga kaotas ta 7,5 kilo, rasva 12,4% ja lihast kasvatas 8,1%. Mees ütles, et see ei ole keeruline, kui toitumine on paigas. “Ma oleksin suutnud natukene rohkem, aga patustasin pisut salatiga, koogiga, alkoholiga. Täiesti tavaline elurütm,” lausus heas vormis mees. Eesmärke tal jagub, neli kilo võiks veel kaotada.

Naistest võitis ülekaalukalt Rita Trasberg, kes kaotas 8,7 kilo, rasva kadu oli 6,2% ja lihas kasvas 6,2%.

Rita Trasberg ütles, et alla võtmine oleneb ikka palju sellest, kui suur ollakse enne. “Järelikult oli minu puhul, mida alla võtta. Enda meelest ei olnud ma suur,” rääkis naine. Ta nentis, et allavõtmine polnud vaev, ometi tuli toidulaud üle vaadata. “Jälgisin õhtust söömist. Peale kella viit ma ei söönud, tihti oli õhtul kõht tühi,” tunnistas Trasberg. Suure muutuse ja teekonna läbi käinud naine kavatseb treeningutega jätkata, kuid otsest eesmärki pole ta endale püstitanud.

Eelmisel kevadel toimunud väljakutse võttis vastu ligi sada inimest, nõutud treeningukorrad läbis ja tagastas osalejapassi 59. Siis kaotasid osalejad kaalu 110,1 kilo ehk keskmiselt 1,87 kilo iga lõpetanud osaleja kohta. Rasvaprotsent vähenes inimese kohta keskmiselt 1,53 protsenti ja lihasmass suurenes 4,88 protsendi võrra. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles