Rakvere võitis teatrite spartakiaadi

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teater naasis Eesti teatrite suvemängudelt võidukarikaga.
Rakvere teater naasis Eesti teatrite suvemängudelt võidukarikaga. Foto: Peeter Rästas

Traditsioonilise igaaastase teatritevahelise spartakiaadi, kus tänavu osales 13 suuremat ja väiksemat etendusasutust, võitis Rakvere teater.

Rakvere teatri juht Velvo Väli ütles, et võidu saavutamisel mängis õnn omajagu kaasa, seda ka meeskonna kokkupanekul. “Olime kõik väga üllatunud, et tulime üldvõitjaks,” ütles Väli.

Viimati troonis Rakvere Eesti teatrite suvemängude pjedestaali kõrgeimal astmel aastal 2006, esikolmikusse on jõutud õige mitmel aastal.

Aastakümnetepikkuse traditsiooniga spartakiaadi korraldavad teatrid kordamööda ning tänavused Viljandimaal Kopra talus peetud võistlused olid Rakvere teatri õlul.

Spartakiaadi kavasse kuulub nii traditsioonilisi spordialasid, nagu meeste korv- ja naiste võrkpall, mälumäng ning teatrijuhtide võistlus, kui ka ebatavalisi mõõduvõtmisi. Viimastest peeti tänavu esimest korda Facebooki-võistlust, kus teatritel tuli ette antud aja jooksul võimalikult palju fänne juurde saada.

“Väga häid tulemusi saavutasime võrkpallis ja mälumängus, võitsime kanuusõiduvõistluse, kaart jooksis hästi pokkeris, meie legendaarne kassapidaja Daisy Kull võitis grillimisvõistluse ning valgustaja Märt Sell saavutas 1.-3. koha golfis,” tõi Velvo Väli, kes tuli teatrijuhtide mõõduvõtus teiseks, välja edukaid alasid.

“Õnn oli meie õuel. Niisugusel võistlusel oleneb kõik hetkest ja meeleolust, pole nagu päris sportlastel, et laod aasta otsa võistlusteks põhja,” rõhutas Velvo Väli, kelle sõnul on spartakiaad eelkõige positiivsete emotsioonide kogumise koht, kuhu teatrirahvas tuleb kokku sisehoojaja lõppedes, et võtta koos aeg maha, kõnelda tööst ja võistelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles