Jäneda laat üllatab lastehoiu ja murutraktorite krossiga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäneda aia- ja lillepäevad
Jäneda aia- ja lillepäevad Foto: Eva Klaas

Tänavu toimuvad Jäneda aia- ja lillepäevad 27. maist 29. maini. Lisaks aiateemalisele laadale on võimalik lapsed tasuta lastehoidu paigutada ning vaadata murutraktorite krossi.


Laupäeval kell 14 algab Jänedal esimest korda murutraktorite tunniajaline kestussõit. Võisteldakse kahes klassis: n-ö tehase varustusega murutraktorite ning tuunitud masinatega.

Igav ei hakka ei võistlejatel ega pealtvaatajatel, lubas krossi eestvedaja Janek Kokkar. “Traktorid liiguvad 70kilomeetrise tunnikiirusega – ülekanded on tehtud kiiremaks, ei pea jalaga hoogu juurde lükkama,” selgitas Kokkar ning lisas, et sõitma on oodatud kõik, kel murutraktor käepärast, kuid kindlasti tuleks eelnevalt tutvuda võistlusjuhendiga ning esimese asjana kiiver kaasa võtta ja niidukitera traktori alt ära kruvida. Reeglistikuga saab tutvuda Facebookis murutraktoristide lehel.

Krossi eestvedaja Janek Kokkar on spordiala harrastanud juba kolm aastat ning peab seda motokrossidest põnevamaks. Ise ta saavutas viimati Soomes meistrivõistluste etapil kolmanda koha, hästi esinesid ka teised Eesti murutraktorikrossi harrastajad. Eesti mototraktoristid on lubanud kohal olla ka Jäneda aia- ja lillepäevadel.

Esimest korda saavad aga lapsevanemad oma vähemalt kolmeaastase lapse lastehoidu jätta, et segamatult laadaga tutvuda. Tasuta lastehoidu korraldab Tapa valla noortekogu.

Kõigil kolmel päeval algab kauplemine kell 10 ja kestab õhtul kuueni, pühapäeval kella viieni. Nagu varasematel aastatel, nii on ka sel aastal Jänedale tulemas puukoolid, istikute ja taimede kasvatajad, väetiste ja taimekaitsevahendite ning aiatehnika müüjad.

Esinevad Aegviidu taidlejad, kõhutantsijad, rahvatantsurühm Kakerdajad ja Mõisapiigad. “Kultuuripealinn Tallinn 2011” ürituste raames esinevad rahvakultuurikollektiivid Lätist ja Venemaalt.

Reede õhtul esinevad sidepataljoni ajateenijad, kes jätavad hüvasti teenistusega ning viskavad muusika saatel ka vormi seljast.

Kahel õhtul toimuvad traditsioonilised simmanid Musta Täku tallis. Reede õhtul esineb Koit Toome, laupäeval Alen Veziko.

Tänavu juba 12. korda peetav Jäneda laat on triloogia algus, sellele järgnevad talupäevad ja sügislaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles