Muusikaline tervitus Soomest 100-aastasele Eestile

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kymenlaakso Puhkpillimuusika Ühing esineb Virumaal.
Kymenlaakso Puhkpillimuusika Ühing esineb Virumaal. Foto: Seppo Grönvall

Soome lahe põhjakaldalt Kymenlaaksost tuleb 14. juunil kontserditurneele 15 muusikust koosnev puhkpilliorkester, kes toob muusikalise õnnitluse 100. aastapäeva tähistavale Eestile.

Orkester on seotud Haminas paikneva Kymenlaakso Puhkpillimuusika Ühinguga, mis on asutatud 2013. aastal. Ühingu eesmärk on säilitada ja arendada puhklipillimuusikat, edendada ja toetada harrastusmuusikute tegevust Kymenlaakso piirkonnas.

Tegevused hõlmavad harjutusi, seminare, koolitusi, kontserdituure, puhkpillilaagreid ja koostööd teiste sarnaste ühingutega maakondades ja väljaspool riigipiire. Puhkpillimängijad on eri vanuses harrastus- ja elukutselised muusikud, keda on kokku umbes 80.

Ühingul ei ole püsivat esinemiskava, vaid see pannakse kokku iga esinemise jaoks eraldi. Repertuaar sisaldab nii klassikalist kui ka kerget puhkpillimuusikat.

Kontserdi kava koosneb peamiselt soome ja eesti muusikast. Kontserti juhatab klarnetimängija Kari Westman ja teadustab fagotimängija Seppo Grönvall. Kollektiivi juhib Tallinnas elav Kalervo Kulmala, kes töötab praegu professorina Eesti muusika- ja teatriakadeemias. Ta on kauaaegne muusik ja dirigent, pedagoog ja esimese metsasarve mängija Eesti Riiklikus Sümfooniaorkestris.

Seekordsel kontserdituuril esineb orkester viies kohas: neljapäeval, 14. juunil kell 16 Rakvere Keskväljakul ja kell 19 Sillamäe kultuurimajas antava kontserdi pühendavad soomlased leinapäevale, reedel, 15. juunil kell 13 esinetakse Narva-Jõesuu Meresuu Spa purskkaevu juures ning kell 18 Narva jõe äärsel promenaadil. Tagasiteel Soome esinetakse veel Tallinnas Raekoja platsil laupäeval, 16. juunil kell 13.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles