Pidupäevad tõid Rakverre taas tõelise melu

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivakella prototüüpi käidi imetlemas lausa vooridena, paljudele jättis sügava mulje kella pööramise maagiline moment ning enamasti avaldati poolehoidu, et selline linna keskele päriselt ka tuleks.
Liivakella prototüüpi käidi imetlemas lausa vooridena, paljudele jättis sügava mulje kella pööramise maagiline moment ning enamasti avaldati poolehoidu, et selline linna keskele päriselt ka tuleks. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere linna päevade raames korraldatud Pika tänava laadal sai näha praeguseid ja tulevasi kuulsusi alates Saaremaa lihaleivast kuni maailma suurima liivakella prototüübini välja.

Disainer Priit Verlin tutvustas tulevase maailma suurima liivakella kahe meetri kõrgust prototüüpi, mille järgi võiks kord kesklinnas kõrguda enam kui kümnemeetrine liivakell.

Esialgsel hinnangul 300 000 eurot maksev kell peaks saama tarva kõrval teiseks Rakvere linna sümboliks. Verlin märkis, et kui linnuses käib aastas 60 000 inimest, siis kesklinna jõuab neist käputäis. “Neil pole põhjust tulla, ei ole seda tirilimpsi,” selgitas Verlin. Tema sõnul on maailmakuulsa helilooja Arvo Pärdi monument Keskväljakul väga südamlik ja ilus, kuid seda on raske müüa. “Liivakell on kommertsobjekt, aga sisuga,” sõnas disainer. “Ma ei julge väita, et aastaga on see kell end Rakverele tasa teeninud, aga see jääb väga-väga pikaks ajaks,” sõnas Verlin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles