Kullas läheb Kiviõli öökrossile võitu püüdma

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Kullas.
Harri Kullas. Foto: Sander Ilvest

Eeloleval laupäeval sõidetakse Kiviõli motofestivalil traditsiooniline õhtune soolomootorrataste sõukross, kus stardib mitu Eesti ja lähiriikide kiiret sõitjat.

Lääne-Viru taustaga motokrossisõitjatest tuleb rajale Eesti rahvuskoondise liige Harri Kullas, kes võistleb tänavu peamiselt Eestist väljaspool.

Varasematel Kiviõli öökrossidel on võidutsenud kõik Eesti eilsed ja tänased tippsõitjad eesotsas Tanel Leoki ja Priit Rätsepaga, kellega koos on Harri Kullas viimastel aastatel esindanud Eestit edukalt Rahvuste krossil. Ajendiks, miks Kullas Kiviõlis stardib, ongi asjaolu, et ta pole öökrossil varem võidutsenud.

Tänavusel Kiviõli sõukrossil on nagu eelnevatel aastatelgi korralik auhinnalaud, kolme parima mehe vahel jagatakse välja rahaline preemia kogusummas tuhat eurot. Teistele esikuuikusse jõudnutele pannakse välja väärtuslikud mitterahalised auhinnad.

Sõukrossi treening- ja kvalifikatsioonisõidud ning esimene võistlussõit, mille 12 paremat pääsevad õhtustesse finaalidesse, peetakse peale külgvankritega mootorrataste MM-i ja quadracer'ite EM-i kvalifikatsioonisõite laupäeva õhtupoolikul pikal rajal. Õhtused finaalid toimuvad lühikesel rajal.

Õhtul on kavas kolm sprindisõitu, mille vahel toimuvad noorte Quad100/200 klassi võistlussõidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles