Rakveres soditi kahe pühakoja seinu

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Karmeli koguduse palvela soditud seinad.
Rakvere Karmeli koguduse palvela soditud seinad. Foto: Rakvere Karmeli Kogudus

Kaks maakonnakeskuse kogudust sattusid tõenäoliselt ööl vastu eilset huligaanide huviorbiiti: Karmeli koguduse palvela ja Kolmainu koguduse kirikuhoone seintele olid "maalitud" ühesugused sõnumid ja sümbolid.

Karmeli koguduse pastor Gunnar Kotiesen lausus, et nende kirikuhoone seinad soditi ära tõenäoliselt samal ööl, kui kurikaelad toimetasid ka luteri kiriku seinte kallal, ehk ööl vastu teisipäeva. Ta avaldas kahetsust, et niinimetatud kunstihuvilised ei suutnud vastu panna kiusatusele väljendada ennast mitte viisakamal kombel kui sodides.

"Ilmselt esitame politseisse ka avalduse. Mitte suureks kättemaksuks, vaid seetõttu, et me lihtsalt ei pea säärast teguviisi normaalseks," ütles Kotiesen ja lisas, et seekord läks Karmeli kogudusel isegi hästi. Ta meenutas juhtumit millenniumivahetusel, 1999. aastal, mil nende koguduse hoonet üritati lausa põlema panna.

Tookord kulges vahejuhtum tänu ühele varahommikul Karmelist juhuslikult möödunud ja päästeteenistusse helistanud linlasele suurema kahjuta. "Hea oli, et see mees juhtus põlengut märkama praktiliselt hetk hiljem, kui kirik oli süüdatud. Tänu temale suudeti panna tulele kiirelt piir. Vastasel juhul oleks puidust hoone põlenud nagu säraküünal," rääkis ta.

Paarikümne aasta tagant meenus Gunnar Kotiesenile veel see, et Karmeli kogudust armastasid külastada pikanäpumehed, kelle lemmiktegevuseks oli aialippide varastamine või lihtsalt lõhkumine.

Kolmainu koguduse kiriku sodimisest lubas politseid teavitada pastor Tauno Toompuu. Tema sõnul on püütud kirikuseinale teha punase värviga mingeid tagurpidi riste ja kirjutatud sinna juurde paar teksti. "Ilmselt sama seltskond," lisas Toompuu, pakkudes välja, et kahe koguduse hoonete kallal tegutsenud tegelased võisid olla ühed ja samad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles