Kundas avati Jüri Parijõe jutupeatus

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kundasse loodi jutupeatus. Pildil Mervi Lilleoja ja Keio Soomelt.
Kundasse loodi jutupeatus. Pildil Mervi Lilleoja ja Keio Soomelt. Foto: Meeli Eelmaa

Üle Eesti avatavast 100 jutupeatusest saab Lääne-Virumaal oma peatuse kuus siinsete paikadega seotud kirjanikku ja kirjandusteost. Projekti „Jutupeatus“ raames paigaldati koduvalla kirjaniku Jüri Parijõe jutupaik Kundasse.

Kunda ja Siberi küla on tihedalt seotud Jüri Parijõe elu ja loominguga. Seega asub üks Eesti 100 jutupaigast Kunda lähistel. Oma jutustuses „Tsemendivabrik“ kirjutab Parijõgi oma lapsepõlve kodupaigast.

"Jutupeatus" on Tartu linnaraamatukogu algatatud ettevõtmine, mille käigus paigaldatakse valitud kirjandusteostega seotud paikadesse üle kogu Eesti 100 silti. "Jutupeatus" on kingitus Eesti 100. aastapäevaks. Nutiseadme omanikud saavad QR-koodi abil minna veebirakendusse ja tuntud näitlejate esituses teose katkendit või luuletust ka kuulata.

Kodulehelt www.jutupeatus.ee saab vaadata kaarti sildi asukohtadega ning kuulata teosekatkeid ja luuletusi. Kaardi põhjal on võimalik ette võtta kirjanduslik matk läbi kogu Eesti.

Projekt “Jutupeatus” avatakse Tartus 13. juunil selleks puhuks loodud lavastusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles