Virulastega võrkpallikoondis mängib Euroopa Kuldliiga finaalis

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis.
Eesti võrkpallikoondis. Foto: Ondra Driml

Eesti meeste võrkpallikoondis alistas eile Tšehhis Karlovy Varys mängitud Euroopa Kuldliiga finaalturniiri poolfinaalis 3:0 (24, 24, 18) Portugali ja madistab täna võõrustajate koondisega esikohale.

Ühtlasi kindlustasid eestlased pääsu järgmisel nädalal Portugalis toimuva FIVB Challenger Cupi turniirile, mille võitja lunastab omakorda koha võrkpalli Rahvuste liigas.

Eesti koondise rakverlasest abitreener Rainer Vassiljev lausus eilset poolfinaalmatši Portugaliga kommenteerides, et edu pandiks osutus pallingu õnnestunud vastuvõtt. "Saime vastuvõtuga hakkama. Enne mängu oli see kõige suurem küsimärk," rääkis ta. "Samuti suutsime esimese kahe geimi pingelistel hetkedel hoida pea külmana."

Rahvusmeeskonna koosseisu kuuluvad Tšehhis lisaks treener Vassiljevile Lääne-Virumaa taustaga mängijad Rauno Tamme ja Robert Viiber. Neist Kadrinas koolis käinud Tamme sekkus esimese geimi lõpus vahetusest mängu, asendades Oliver Vennot. Põhisidemängija ja meeskonna kapteni Kert Toobali asendajana oli varumeeste pingilt valmis sekkuma rakverlane Robert Viiber.

Vastastele valmistas rohkelt segadust asjaolu, et teiselt poolt võrku puudus Eesti koondise üks liidreid Robert Täht. Haigestunud pallur küll Tšehhi ei sõitnud, kuid tema dokument sinna reisis ning mehe nimi kanti seetõttu ka mänguprotokolli. "Meie jaoks huvitav mäng, sest sellist formatsiooni polnud me varem kasutanud – natuke teadmatust meie jaoks, aga veelgi keerulisem olukord vastaste jaoks," rääkis Vassiljev.

Täna mängitav Euroopa Kuldliiga finaalmatš Eesti ja Tšehhi vahel algab Eesti aja järgi kell 20. Otsepilti mängust näeb Kanal 12 ja Postimehe veebilehe vahendusel.

Eilse teise poolfinaalmängu põhjal, milles Tšehhi alistas 3:0 Türgi, märkis Rainer Vassiljev, et väljakuperemehed paistsid välja paremad, kui oli olnud näha luureandmetena kasutatud videopildilt. "Nad [tšehhid] tegid väga okei mängu ning häälestus ja kõik muu tundus korralik. Elavas esituses tegutsesid nad paremini, kui videost nägime," kõneles treener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles