Roland Poom valmistus Viru ralliks Lõuna-Eestis

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Poom ja Ken Järveoja valmistusid Viru ralliks Lõuna-Eestis.
Roland Poom ja Ken Järveoja valmistusid Viru ralliks Lõuna-Eestis. Foto: Ray Põder

Juba sellel reedel antakse start Eesti autoralli meistrivõistluste neljandale etapile, Viru rallile. Rakvere, Viru-Nigula ja Vinni valla teedel sõidetav hooaja teine kruusaralli kulgeb mööda Roland Poomile tuttavaid teid, sest 22-aastane noor rallimees on kasvanud just nende teede ääres.

Roland Poom tegi oma elu esimese suure ralli stardi 2012. aastal just kodusel Viru rallil ja on koduteedel saanud võistelda kolmel korral.

Kui Rolandile on see karjääri neljandaks Viru ralliks, siis tema kaardilugejale Ken Järveojale juba üheksandaks Virumaa teedel sõidetavaks võistluseks.

"Möödunud pühapäeval testisime Viru ralliks Lõuna-Eesti kandis. Palju kilomeetreid ei läbinud, sest saime hea tunde kätte ja autol vajalikud osad testitud. Ralli saab kindlasti olema huvitav, üle pika aja saan taas sõita koduteedel. Sellel aastal peaksid teed olema tugevama põhjaga ning korduvläbimisi katsetel ei ole, mis tähendab, et väga raskeid Viru rallile tavapäraseid olusid ilmselt ei tule. Eesmärk on kindlasti koduteedel anda endast parim ja lõpetada hea tulemusega," rääkis Roland Poom.

Roland Poomile ja Ken Järveojale on eelseisev võistlus hooaja kolmas start ning nende Ford Fiesta R2T võistlusnumber on Viru rallil 21. Meistrivõistluste klassi EMV6 ja Estonian R2 Challenge'i arvestuses hoiab meeskond 23 punktiga kuuendat kohta. Mai keskel sõidetud Tallinna ralli lõpetasid mehed klassi EMV6 ja Estonian R2 Challenge'i arvestuses teisel kohal ning olid ainus võistluspaar, kes klassi võitjate Ken Torni ja Aleks Leski kõrval katsevõiduni jõudis.  

Viru ralli start antakse reedel kell 18.30 Kundas asuva Grossi Toidukaupade kaupluse eest ning avapäeval sõidetakse kaks kiiruskatset. Esimesele, 11,80 kilomeetri pikkusele Kunda Nordic Tsemendi katsele stardib esimene võistlusauto kell 19.12.

Üldse sõidetakse kahe võistluspäeva jooksul üheksa kiiruskatset kogupikkusega 106,37 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles