Keskerakond hakkab tasuta ühistranspordi käivitamiseks allkirju koguma (1)

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere bussijaam.
Rakvere bussijaam. Foto: Marianne Loorents

Lääne-Virumaalt riigikokku valitud rahvasaadik Siret Kotka-Repinski leiab, et Lääne-Virumaa esindajate esialgne otsus mitte võtta vastu riigi pakutud vahendeid tasuta maakondliku ühistranspordi rakendamiseks oli vale ja vajab ümbervaatamist. Kotka-Repinski sõnul ei ole ühtegi põhjust, miks jätta virulased valitsuse pakutavast hüvest kõrvale.

„Tänaseks on tasuta ühistranspordi kasuks otsustanud 11 maakonda ning kahetsusväärsel kombel on Lääne-Virumaa üks nendest neljast, kes otsustas piletita sõidu kahjuks. Minu hinnangul ei ole selline otsus kuidagi põhjendatud ja seniste argumentide nõrkus ei jää loodetavasti märkamata ka maanteeametil, kes lõpliku hinna määrama peab. Lääne-Virumaa võib küll olla Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse liige, kuid meid ei saa võtta sama mõõdupuuga Harjumaa ja Raplamaaga, kus on selgelt suurem kommertsturu osakaal ning tihedam rongiliiklus. Pigem oleme nagu Läänemaa, kes otsustas tasuta sõidu kasuks. Leian, et ka virumaalased vajavad piletivaba sõitu maakonnaliinidel,“ rääkis riigikogu liige Siret Kotka-Repinski.

Riigikogu liikme sõnul on ta viimaste nädalate jooksul kohtunud sadade Virumaa inimestega, kes on küsinud põhjendust, miks ei saa nende kodumaakond osa tasuta maakondlikust ühistranspordist. Kotka-Repinski hinnangul on tegemist puhtalt poliitilise vastuseisuga, mida Põhja-Eesti ühistranspordikeskuses on juhtinud virumaalaste sealne esindaja Einar Vallbaum.

„Omavalitsusjuhid peavad enda inimeste eest häälekamalt seisma ja nõudma tasuta ühistransporti. Rahva meelsuse selgeks väljendamiseks oleme otsustanud koguda allkirju tasuta ühistranspordi toetuseks. Plaanime neid koguma hakata reedel ja tasuta ühistranspordi toetajad leiavad meid Rakvere bussijaama juurest,“ lausus Kotka-Repinski. (VT)

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles