Rakvere Keskväljakul saab verd loovutada

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonorid verd loovutamas.
Doonorid verd loovutamas. Foto: Mailiis Ollino

Regionaalhaigla verekeskuse doonoritelgid ootavad virumaalasi verd loovutama Rakvere Keskväljakul 18. ja 19. juunil kella 12-18.  

Doonoritelkides aitab meeleolu üleval hoida pelikan Dona ning toimuvad loosimised. Peaauhinnaks kõigi Rakvere vereloovutajate vahel on reis neljale Stockholmi ning päevakruiis kahele Helsingisse Tallinkilt.

Regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuht ning doonoritelkide projekti ellukutsuja Ülo Lomp sõnul on doonoritelkide tosinas töösuvi hoo sisse saanud. „See arv räägib ise enda eest, et oleme ellu kutsunud väärt ettevõtmise, mis on ka doonorite poolt hästi vastu võetud ning tekkinud on ilus traditsioon. Telgid on teinud doonorluse nähtavamaks, teisisõnu on verekeskus tulnud inimeste sekka. See on väga oluline noortele, kel veel vereloovutuskogemus puudub, samas teeb rõõmu, et ka püsidoonorid käivad meie telkides meelsasti,” rääkis Lomp.

Ülo Lombi väitel on virumaalaste seas nii doonorlus kui ka doonoritelgid väga populaarsed. Mullusel kuuel telgipäeval Rakveres käis telkides 819 inimest, kellest 717 jõudis eduka vereloovutuseni, doonorite perega liitus 102 esmadoonorit. Koguti 323 liitrit hinnalist verd.

Ka tänavu tuuritavad doonoritelgid egiidi all „Ka doonor on riigikaitsja!“ mööda Eestit mai lõpust septembri keskpaigani, peatudes üheksas Eesti linnas: Tallinnas, Keilas, Raplas, Paides, Haapsalus, Rakveres, Pärnus, Tartus ning Viljandis. Telgituur kestab 20 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles