Meeste tantsupidu seisab teelahkmel

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste tantsupidu Rakvere spordihoone staadionil.
Meeste tantsupidu Rakvere spordihoone staadionil. Foto: Arvet Mägi

Pärast jaanipäeva on selge, kas unikaalne meeste tantsupidu, mille järjekorras neljas peaks aset leidma 2020. aastal, kolibki Rakverest ära või sureb see üldse välja.

Tarvanpää asutaja ja tantsupedagoog Maie Orav, kes koos poeg Madisega selle vapiürituse lõi, on praegu murest murtud ega taha sellest veel rääkida, kuid on varem Virumaa Teatajale öelnud, et teda teeb Rakvere linna kultuurielus toimuv kurvaks.

Läinud aasta maikuus rääkis Rakvere kultuuripoliitikas pettunud Maie Orav Virumaa Teatajale antud usutluses, et meeste tantsupidu on kujunenud kultuurile sporti eelistavale Rakvere linnale liiga kulukaks ja senistel tingimustel pole enam võimalik siin jätkata.

Nüüd on linnavalitsus ja kultuurijuht uued, kuid mure on jäänud. Rein Sikk kirjutas Maalehes, et äsja käis Madis Orav tutvumas oludega Tallinnas Kalevi staadionil, et viia populaarne üritus sinna.

“MTP4 osas ei ole Rakvere linnaga täna ühtegi siduvat kokkulepet,” nentis Madis Orav Maalehele. Sikk lisas, et linn on peo kultuurikavasse kirjutanud ja võim kasutab seda mainekujunduseks, kuid eeldatakse peo toimumist inertsist, mitte ise panustades.

“Paraku pole saadud kokkuleppele ka riigiga püsiva eelrahastuse osas, olgugi et tegu on üleeestilise üritusega,” rääkis Orav.

Virumaa Teatajale ütles ta, et ehk selgub mõndagi pärast jaanipäeva, praegu on raske midagi lisada.

Küll aga on Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum valmis tantsupidu enda juhitavas vallas võõrustama. Alles see oli, kui ta kutsus Tartumaale Emajõe äärde plaanitavat puidurafineerimistehast rajama Kundasse.

Nüüd pakub ta oma valda ka meeste tantsupeo pidamise kohaks. “Kui Rakvere seda tantsupidu ei taha, siis on meie vallas uksed lahti,” ütles Vallbaum. “Kõik ei pea alati Tallinna minema, tulge Kundasse, või veel parem, Aseri staadionile.”

Samamoodi on ta valmis vastu võtma ka punklaulupidu või ükskõik millist üritust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles