Jaanilõket tuleb põua tõttu teha eriti ettevaatlikult

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanipäeva lõke.
Jaanipäeva lõke. Foto: Tairo Lutter

Suurele põuale esialgu leevendust ei paista ning seetõttu peab läheneval jaanipäeval olema tuletegemisega äärmiselt ettevaatlik. Omal algatusel võib jaanituld teha vaid selleks ettevalmistatud kohtades, kust tuli ei saa edasi levida.

Teatavasti on päästeamet välja kuulutanud suure tuleohuga aja, nii et metsades on keelatud suitsetamine, grillseadme kasutamine ja lõkke tegemine, seda isegi ettenähtud kohtades. Tuleoht on suur ka mujal kui metsades.

 Jaanilõke tuleb vastavalt päästeameti soovitustele teha spetsiaalselt ettevalmistatud kohta, kus tulease asetseb kividel või muul mittepõleval pinnasel. Lähimad hooned peavad olema lõkkeasemest vähemalt 15 meetri ja ning mets vähemalt 20 meetri kaugusel. Kindlasti ei tohi tuleaseme ümber olla süttivat materjali. Tuld võib teha tuulevaikuses või nõrga tuulega. Kindlasti tuleb jälgida tuule suunda, et sädemed ei süütaks ümbruskonda ning suits ei häiriks naabreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles