Päästeamet manitseb jaanilõket ohutult tegema

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanituli. Pilt on illustratiivne.
Jaanituli. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Hoolimata ennustatavast jaaninädala vihmast jätkub kogu Eestis suure tuleohuga aeg. See tähendab, et meie metsad, põllud ja ka koduaiad on pika kuivaperioodiga muutunud äärmiselt tuleohtlikuks ja see tuleoht kestab.

Päästeameti peadirektori Kuno Tammearu sõnul on pikk põuaperiood tekitanud looduses hoopis teistsuguse olukorra, kui oleme tavapäraselt harjunud. "Päästeamet ei ole minu mäletamist mööda nii varakult ja kogu Eesti territooriumi hõlmavat suure tuleohuga aega välja kuulutanud," sõnas Tammearu.

Päästeamet on igal aastal teavitanud Eesti inimesi ohutu jaanitule tegemise võtetest, kuid sel aastal kutsutakse üles erilisele ettevaatlikkusele. "Jaanipäevatunde loomiseks piisab ka väikesest lõkkest või turvalisest õueküünlast – oluline on seltskond, kellega jaanipäeva tähistad. Eestlaste jaanipäeva traditsiooniks on suur lõke ja sellest üle hüppamine, kuid sellel aastal kutsume üles tegema sellise suurusega lõkkeid, millest saab üle astuda," lisas päästeameti peadirektor.

Päästeamet kutsub inimesi üles hakkama oma seltskonna jaanipäevalõkke valvuriks ja registreerima oma ohutu lõke selleks loodud veebirakenduses. Jaanijuhi meelespeaga saab tutvuda päästeameti kodulehel. Lõkete tegemise, grillimise ja muude tuleohutusalaste küsimuste puhul saab helistada päästeala infotelefonile 1524.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles