NUKU, Lennuki ja Gulliveri merereis Viinistul

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja Taavi Tõnisson ja näitleja Laura Nõlvak teavad, kust Gulliver tuleb ja kuhu ta reisib.
Lavastaja Taavi Tõnisson ja näitleja Laura Nõlvak teavad, kust Gulliver tuleb ja kuhu ta reisib. Foto: Andres Roosileht

Juulis esietendub Viinistu katlamajas NUKU teatri suvine seikluslavastus “Gulliveri reisid” – ühe mehe rännak maailma lõppu ja tagasi.

Viinistu katlamajas on jahe. Keset lava istub nukk, seitsmemeetrine Gulliver, kelle ümber tantsivad liliputid. On aasta 1699 ning merehätta sattunud laevaarst Lemuel Gulliver leiab end liliputtide maalt, kus ta ootamatult kangelaseks osutub. Peategelast kehastav Anti Kobin liigutab tohutu suure nuku pead. Jonathan Swifti samanimelise romaani dramatiseeris Urmas Lennuk, lavastajaks on Taavi Tõnisson.

Pisut enam kui kaks nädalat enne esietendust käib Viinistul hoogne prooviprotsess. Pea 12-tunniseid proovipäevi tegev trupp kolis Viinistule nädal varem, kui esialgu plaanis oli, sest tegemist on väga tehnilise ja vaatemängulise lavastusega. Ometi pole lavastaja Taavi Tõnissoni sõnul see omaette eesmärk, tähtsam on siiski sisu. “Ma ei hakanud lavastamiseks materjali otsides pihta sellest otsast, et leida võimalusi vaatemängulise loo tegemiseks, küll aga on see nii kujunenud,” kõneles lavastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles