Tapalt pärit käsipallitreener teeb taas ajalugu

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riihimäe Cocksil ja Soome käsipallil on käsil kuldsed ajad. Väga rahvusvahelise koosseisuga meeskonnas on tänu Paavo Nelkele (vasakult esimene) esindatud ka Eesti trikoloor.
Riihimäe Cocksil ja Soome käsipallil on käsil kuldsed ajad. Väga rahvusvahelise koosseisuga meeskonnas on tänu Paavo Nelkele (vasakult esimene) esindatud ka Eesti trikoloor. Foto: Joao Trindade

Kevadel Riihimäe Cocksi meeskonnaga järjekordse Soome meistritiitli võitnud Paavo Nelke pikendab koduklubiga lepingut veel kahe aasta võrra.

Klubijuhtidega lepingutingimustes kokkuleppele jõudmine tähendab ühtlasi, et Tapalt sirgunud 47-aastane endine Eesti koondise puurilukk kirjutab taas ajalugu: väravavahtide treenerina töötav Nelke osaleb Cocksiga algaval hooajal Euroopa tugevaima käsipallivõistlussarja EHF-i meistrite liiga põhiturniiril.

Ühtlasi saab Nelkest esimene Lääne-Virumaalt pärit käsipalliinimene, kes nii kõrges mängus sõna sekka ütleb. "Mõtlesin just ise sama asja: see on tõesti ajalugu," lausus Paavo Nelke ja lisas, et Riihimäe klubi on eesmärgini jõudmiseks teinud aastaid järjepidevat tööd. Tema ütlusel mängib seejuures olulist rolli Cocksi leedulasest peatreener Gintaras Savukynas. "Olen õigel ajal õige mehe kõrval. Uus hooaeg tõotab tulla samuti päris huvitav," tähendas Nelke.

Soome meisterklubil on käsil väga pöördelised ajad, sest lisaks sellele, et meeskond on löönud viimasel kuuel aastal koduliigas platsi puhtaks, mõeldakse tuleviku peale. Peagi valmib Cocksi tänapäevastele nõuetele vastav, 2500 pealtvaatajat mahutav käsipallihall, kuhu mahub treeningute korraldamiseks kolm täismõõtmetes väljakut.

Euroopa 28 tugevama klubi osalusel peetava meistrite liiga alagruppide loosimine toimub Viinis 29. juunil. Riihimäe Cocks alustab ühistreeninguid 9. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles