Tänane maakaitsepäev Kadrinas on militaar- ja kultuurihõnguline

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal tähistati maakaitsepäeva Rakveres.
Eelmisel aastal tähistati maakaitsepäeva Rakveres. Foto: Marianne Loorents

Maakondlik maakaitsepäev, mida tähistatakse igal aastal võidupühal, toimub täna Kadrinas.

Maakaitsepäev saab alguse kell 11 Kadrina keskkooli ees, kus vallavanem Kairit Pihlak tervitab kohalolijaid.

Peale Kaitseliidu, kaitseväe, politsei- ja piirivalveameti, päästeameti ja vanglateenistuse näituste, kus näeb raskekahurväe tehnikat ja relvi, on võimalik kaasa elada kohalike kultuuritegijate etteastetele ja süüa tasuta sõdurisuppi.

Kell 13.15 asetatakse pärjad vabadussõjas langenute mälestusmärgi jalamile, peetakse kõnesid ning esineb Kadrina pasunakoor.

Kell 13.50 algab võidupüha paraad, mis algab Kadrina leerimaja eest ja kulgeb mööda Tapa teed koolimaja ette. Marsivad kodutütred, noorkotkad, kaitseliitlased jt.

Kell 14 saabub Kadrinasse võidutuli.

Sealt jagatakse tuli kõikide omavalitsuste esindajatele, et tõrvikud jõuaks jaanilõkkeid süütama. Tänavu toob Lääne-Virumaale võidutule perekond, kuhu kuuluvad Urmas-Vootele Rosenberg, Birgit-Gertrut Rosenberg, Gardo-Ranno Rosenberg ja Ursula Aal.

Võidupüha tähistamine kestab Kadrinas umbes kella kolmeni. Jätkub jaanilaupäev laululava juures, kus tantsuks mängib õhtul ansambel L’Dorado, on tegevust lastele ja disko. Õhtut juhib Margus Grosnõi.

Valla poolt päeva korraldav Erich Petrovits lubas, et kui ilm on kaunis, siis tuleb maapäevast tore pereüritus.

Mullu toimus üleeestiline võidupüha paraad Rakveres ja tänavu on see Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles