Võrdlus eelmise aastaga: jaanipäevaaegseid roolijoodikuid on liikvel liiga palju

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanipühade ajal kontrollitakse ikka sõidukijuhtide olekut, tulemused on kehvad.
Jaanipühade ajal kontrollitakse ikka sõidukijuhtide olekut, tulemused on kehvad. Foto: Mihkel Maripuu

Sel aastal on alates 11. juunist liiklusest kõrvaldantd viis kriminaalses joobes juhti. Aasta tagasi tabati jaanipäeva eel ja ajal Lääne-Virumaal lausa kuraditosin juhti, kes olid napsisena rooli istunud.

Politsei statistika järgi tabati eelmisel aastal ajavahemikul 15.-25. juuni Lääne-Virumaal ühtekokku 13 juhti, kelle alkoholitase veres rooli keerata ei lubanud. Neist seitsme suhtes alustati kriminaalmenetlust ja kuue suhtes väärteomenetlust. 23. juunil toimetati autoroolist otse arestimajja kaks juhti ja 24. juunil üks juht.

Sel aastal on alates 11. juunist liiklusest kõrvaldatud viis kriminaalses joobes juhti, kellest kahele määras kohus šokivangistuse ning ühele reaalse vanglakaristuse enam kui kolm aastat.

Rakvere politseijaoskonna juht Tarmo Tammiste ütles, et loodab siiralt, et sel aastal on need numbrid väiksemad või suisa olematud. „Usun, et igaüks meist soovib jaanipäeva veeta pigem lähedaste ja sõprade, mitte politseiametnike seltsis arestimajas. Et eelseisev pidupäev kulgeks hästi ja ilma politseiniketa, on vaja meeles pidada, et pärast alkoholitarvitamist tuleb rooli istumine välistada, liigselt kiirustades ei pruugi kunagi sihtkohta jõudagi ja rusikad ei lahenda ühtegi muret, vaid tekitavad neid hoopis juurde. Jälgige ka seda, et nii sugulased kui ka sõbrad nendest põhitõdedest kinni peaksid, sest vaid nii saate kindlad olla, et olete andnud endast parima selleks, et kõik läheb hästi,“ rääkis Tammiste.

Politseijaoskonna juht tuletas meelde, et kui keegi märkab rikkumist või satub hätta, tuleb ikka helistada numbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles