Virumaa Teataja Venemaal. 2. päev. "Aleksander Petin, Matrossov ja vennashaud".

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Virumaa Teataja jõudis koos tsiklimeestega Venemaa tripil esmaspäeval Smolenski lähedale, et sealt edasi Moskvasse suunduda. 

Jaanipäeva varahommikul koguneti Tartusse, kust kakskümmend tsiklisti ja saateauto Koidula piiripunkti kaudu Venemaale läksid.

Piiril venis asjaajamine ligi paaritunniseks ning vihma trotsides põristati edasi Velikije Luki poole, mis on teada-tuntud lahingupaik ka eestlastele, kes seal erinevatel rindepooltel võitlesid.

Velikije Luki on küllaltki maitsetu Vene linn, kus midagi väga vaadata ei ole peale sõjamuuseumi, obeliskide, tankiausamba ja vennashaudade, mida kohalik mees Aleksander tsiklistidel kindlasti vaatama soovitas minna, sest seal on ka palju eestlaste nimesid.

Aleksander, kes on 1970. aastate alguses teeninud Maardus, tervitas sinimustvalget lippu nähes meid juba kaugelt eesti keeles. Piirist sinna oli umbes 300 kilomeetrit ning ka Velikije Lukist edasi läks sama pikk tee järgmise peatuspaigani.

Seekord oli ilm päikseline ning tee ise vahelduv, alates auklikest külavaheteedest ja lõpetades neljarealise Minski–Moskva magistraaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles