Tapa–Narva ja Tapa–Tartu raudteel läheb rekonstrueerimistöödeks

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee. 
Raudtee. Foto: Marianne Loorents

AS Eesti Raudtee sõlmis 22. juunil koostöölepingu Leonhard Weiss RTE AS-iga Tapa–Narva ja Tapa–Tartu raudtee lõikude rekonstrueerimiseks. Lepingu rahaline maht on ligi 19,4 miljonit eurot.

“Aasta alguses läbi viidud hanke eesmärgiks oli leida peatöövõtja raudtee pea- ja kõrvalteede kapitaalremonditöödeks 64 kilomeetri ulatuses Tapa–Narva ja Tapa–Tartu liinil,” ütles AS-i Eesti Raudtee ehitusteenistuse juht Riho Vjatkin.

“Raudtee kapitaalremonditööd on esimene osa suuremast eesmärgist, milleks on järkjärguline kiiruste tõstmine kuni 135 kilomeetrini tunnis Tapa–Narva ja Tallinna–Tartu liinil. Lisaks raudteetöödele tuleb kiiruste tõstmiseks teostada veel raudtee ületuskohtade rekonstrueerimine – paigaldatakse tänapäevased foorisüsteemid ja tõkkepuud,” jätkas Vjatkin.

Leonhard Weiss RTE AS-i juhatuse liikme Indrek Kaliste sõnul algavad tööd tänavu septembris ning põhitööd on planeeritud lõpetada 2019. aasta lõpuks. Rekonstrueerimist kavandatakse teha valdavalt öisel ajal, et rongiliikluse häired oleksid minimaalsed.

“Lisaks 64 kilomeetri raudtee ehitamisele teeme korda 14 raudteeülesõidukohta ning paigaldame 12 uut pööret. Nii raudteel liikumise kiirus kui ka liiklusohutus tõusevad remonditud lõikudel oluliselt,” ütles Kaliste.

Leonhard Weiss RTE AS teeb projektis koostööd Leonhard Weiss Viater Ehitus AS-iga, kes teeb raudtee muldkeha tugevdamiseks vajalikud tööd.

Töid rahastatakse osaliselt Euroopa Ühtekuuluvusfondist summas 15,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles