III Narva keskaja festival taaselustab 14. sajandi

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskaja festival Narva linnuses.
Keskaja festival Narva linnuses. Foto: Narva muuseum

Juba sel nädalavahetusel kutsub Narva muuseum kõiki Narva linnusesse III Narva keskaja festivalile, kus koostöös Teutooni Orduga Peterburist taaselustatakse kaheks päevaks keskaeg rüütliturniiride, keskaegse teatri ja sõjakäigul olevate rüütlite telklinnakuga.

Narva linnuse hoovil minnakse tagasi aastasse 1346, mil kirjutati alla linnuse müügileping Taani kuninga ja Saksa Ordu vahel. Kõik külalised saavad kaasa elada rüütliturniiridele, mõõga- ja vibulaskmisvõistlustele. Esinevad keskaegsed muusikud ehk menestrelid ja rändveiderdajad ehk skoromohhid, tehakse teatrit ning pakutakse mitmekesist ajastule omast meelelahutust nii suurtele kui ka väikestele.

Iga soovija saab end panna proovile vibulaskjana, rüütlina, käsitöölisena või ka lihtsa linnakodanikuna tollest kaugest ajast. Õpetatakse keskaegseid tantse ning viiakse läbi meistrikursusi. Lastel on võimalus võidelda pehmete mängurelvadega ja proovida kätt täpsusviskes.

Festivali tipphetk saabub õhtul tuletantsijate esinemisega. Festivalil on üles seatud telklinnak, mis demonstreerib sõjakäigul olevate rüütlite eluolu. Kindlatel aegadel viiakse linnakus läbi ekskursioone, mille käigus tutvutakse sõjatelkide sisustusega ning rüütlite ja nendega kaasas olevate pereliikmete eluga.

Pühapäeval annab festivali raames kontserdi Hortus Musicus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles