Helmen Kütt: üksi elava pensionäri toetus on ka tänavu 115 eurot (1)

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksi elava pensionäri toetus on ka sel aastal 115 eurot.
Üksi elava pensionäri toetus on ka sel aastal 115 eurot. Foto: Priit Simson

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehe Helmen Küti kinnitusel maksab riik üksi elava pensionäri toetust ka tänavu oktoobris. Sellele on õigus neil vanaduspensionäridel, kelle pension jääb alla 492 euro.

"Minu poole on pöördunud murelikud inimesed, kes tunnevad huvi üksi elava pensionäri toetuse ja selle saamise tingimuste vastu. Tahan kõigile rahustuseks öelda, et eelmise aastaga võrreldes on kasvanud pensionisumma, mis tagab toetuse maksmise. Selle saamiseks peab kättesaadav vanaduspension jääma 2018. aastal alla 492 euro. 2017. aastal oli vastavaks piiriks 470 euro suurune pension. Toetuse enda suuruseks on ka tänavu 115 eurot,” ütles Kütt.

 Sotsiaalkindlustusamet maksab oktoobri alguses seda toetust neile inimestele, kes on vanaduspensionieas ja elavad rahvastikuregistri andmetel üksi. Andmeid kontrollitakse 1. aprillist kuni 30. septembrini. Toetust ei pea ise taotlema, see makstakse välja registriandmete põhjal.

Küti sõnul on üksi elava pensionäri toetus nähtud ette ka töötavatele pensionäridele, et soodustada eakate inimeste töötamist. Seega palgatulu toetuse määramisel arvesse ei võeta. Samuti saavad seda hooldekodus elavad vanaduspensioniealised inimesed.

Üksikpensionäri toetust ei maksustata tulumaksuga ega arvata toimetulekutoetuse arvestamisel sissetulekute hulka. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles