Tõrma–Koeravere rist ootab suuri ümberehitustöid

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrma kalmistu ees tuleb suur muutus: kaovad isetekkelised parklad, jalakäijatele muutub tee ületamine ohutumaks ja vahetub lähedal paikneva Koeravere risti asukoht.
Tõrma kalmistu ees tuleb suur muutus: kaovad isetekkelised parklad, jalakäijatele muutub tee ületamine ohutumaks ja vahetub lähedal paikneva Koeravere risti asukoht. Foto: Kasper Mäe

Maanteeamet võtab suve lõpus ette teekatte uuendamise Tõrma ringist Levalani. Tööde käigus ehitatakse valmis ka kalmistuesine parkla ning Koeravere risti nihutatakse Väike-Maarja poole.

Ida regiooni ehitusvaldkonna juht Anti Palmi ütles, et suuremahuliste tööde hange loodetakse välja kuulutada sel nädalal ja töödega alustada umbes kuu või poolteise pärast. Siiski lisas ta, et ehitajale jäetakse võimalus asuda Tõrma kalmistu esist ja Koeravere risti ümber ehitama alles järgmisel aastal.

“Sellel lõigul on tee seisukord parem kui ülejäänud lõigul ja seal kavandatavad tööd nõuavad suuremat ümberehitamist ning on seetõttu ajakulukamad. Teelõigul kuni Levala–Lasila ristini paigaldatakse lihtsalt uus ülekate,” selgitas Palmi, täpsustades, et kui tööde lõpetamine Tõrma kalmistu esisel ja Koeravere ristil jääb liiga kaugele sügisesse, ei saa teekatte ülemist kihti kvaliteetselt paigaldada. “Suuremad riskid põhjustavad alati suuremaid hindu.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles