Täna teeb uksed lahti Viru Haigla Nõmmel asuv eakate kodu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiaseltsi Viru Haigla juhatuse esimees Meelis Kukk Tapal hooldekodu laiendust tutvustamas.
Aktsiaseltsi Viru Haigla juhatuse esimees Meelis Kukk Tapal hooldekodu laiendust tutvustamas. Foto: Eva Klaas

Viru Haigla AS avab neljapäeval Tallinnas Nõmmel uue kaasaegse 100-kohalise eakate kodu, olles investeerinud sellesse viis miljonit eurot.

Viru haigla juhatuse liige tegevjuht Meelis Kukk ütles, et nad on uue Nõmmel avatava eakate kodu puhul panustanud eelkõige kvaliteeti ja hoolealuste heaolusse. "Seetõttu on ka töötajaid sinna planeeritud sellisel määral, et kõik tunneksid end tõesti hoituna," märkis Kukk ning lisas, et saja hoolealuse kohta hakkab ettevõte Nõmmel tööd pakkuma 40 inimesele, kes on suures osas juba edukalt komplekteeritud, ent üksikud töökohad on täna veel ka vabad.

Parkmetsaga ümbritsetud hoone kolmel korrusel on sada kohta kaasaegselt renoveeritud ühe-, kahe- ja kolmekohalistes tubades. Ajalooline esinduslik hoone on nüüdisaegselt renoveeritud ning toad on moodsalt hubased. Majas on saun ja massaažiruum, arvutinurk, raamatutega sisustatud lugemistuba ning kvaliteetsete seadmetega mahukas köök. Väikese kööginurgaga lugemistuba saab kasutada ka lähedastega pidulike sündmuste tähistamiseks.

Kohamaksumuse sees on ööpäevaringne hooldus ja turvaline keskkond, toitlustus ja vajadusel erimenüü vastavalt kliendi terviseseisundile, hügieenitoimingud, esmaabivahendid ning käsimüügiravimid vastavalt kliendi terviseseisundile, liikumisabivahendid, tegevusjuhendaja korraldatavad tegevused ja kultuuriüritused, televiisor igas toas, raamatud-ajalehed-ajakirjad, lauamängud ja arvuti kasutamine.  

Nõmme eakate kodu juhtivale Viru Haiglale kuulub Tapa tervisekeskus, iseseisev statsionaarne õendusabi ja hooldekodu, erihoolekandeteenuseid pakutakse Kohtla-Järvel. Lisaks kuulub Viru Haigla AS-i juurde ka AS Karell Kiirabi. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles