Haljalas esitati avaldus vallavanema umbusaldamiseks (1)

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Aadel.
Leo Aadel. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Haljala vallavolikogu tänasel istungil esitati avaldus vallavanema Leo Aadli umbusalduse algatamiseks. Tehtud avalduses heidetakse vallajuhile ette valla arengut pärssivat tegevust, materiaalse kahju tekitamist omavalitsusele, valla maine kahjustamist avalikkuse ees.

Veel leiti, et Aadel kombineeris peale Haljala ja Vihula valla ühinemist uuele vallale endise Haljala valla sümboolika. Samuti märgiti, et siiamaani on arusaamatu, kus siis ikkagi asub vallakeskus, kas Võsul või Haljalas, ning küsiti, miks ei ole tasuta teenused laienenud kõigile vallaelanikele.

Ka leiti, et Haljala kooli Euroopa rahadega arendades on jäetud koolijuht vastutama sisulise poole eest, mis on kooliga seotud muresid süvendanud.

Umbusaldamise algatamise avaldusele olid alla kirjutanud Annika Hallimäe, Annes Naan, Aide Veinjärv (valimisliit Vaba Vallakodanik), Koidu Saamot (keskerakond) ja Leo Bergström (EKRE). Allakirjutanud soovisid järgmisel vallavolikogu istungil algatada umbusaldamist ja uue vallavanema valimist või vallavanema kohusetäitja määramist. Järgmine korraline istung on 21. augustil. Samas öeldi, et avaldusele allakirjutanud ei soovi avada koalitsioonilepingut ega taha muuta vallavalitsuse struktuuri.

Leo Aadel ütles peale avalduse tegemist, et ilmselt sooviti vabaneda vallavanemast, kes ei taha kinni mätsida varasema Vihula vallavalitsuse tegemisi ja tegematajätmisi. "Õnneks on viimaste valimistega antud mandaat võimuliidule, kes viib ellu ausat, avatud ja kaasavat poliitikat," lausus vallajuht.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles