Lääne-Virumaal ei saa 20–62 aasta vanused inimesed tasuta sõita

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaal saavad tasuta sõita inimesed, kes pole vanuses   20–62 eluaastat.
Lääne-Virumaal saavad tasuta sõita inimesed, kes pole vanuses   20–62 eluaastat. Foto: Meelis Meilbaum

Täna kinnitati Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse korraldatavate avalike bussiliinide piletihinnad Lääne-Virumaal.  

Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse soovil kehtestati Lääne-Virumaal, Harjumaal ja Raplamaal nulleurone maakondlik bussipilet, kuid nende palvel arvati nulleurose piletihinnaga sõitjate seast välja inimesed vanuses 20–62 eluaastat.

Põhja-Eesti ühistranspordikeskus võttis otsuse tegemisel arvesse, et selles vanuses inimestel on üldjuhul sissetulek, mis võimaldab bussisõidu eest tasuda, ning ühistranspordi kasutajate arvu suurendamiseks lisatakse lähiajal täiendavaid võimalusi.

Peale selle säilitatakse olemasolevad kommertsbussi- ja rongiliinid, mis on olulised elanike sõiduvajaduse katmiseks, ja vähendatakse bussipiletite hinda. Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse sõnul muutusid soodsamaks nii Lääne-Virumaa kui ka Raplamaa e-üksikpilet ning Harjumaa kuupilet.

Alates 1. juulist kehtib nulleurone maakonnaliinipilet Viljandimaal, Valgamaal, Võrumaal, Põlvamaal, Järvamaal, Jõgevamaal, Tartumaal, Ida-Virumaal, Hiiumaal, Saaremaal ja Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse korraldatavatel liinidel Läänemaal.

Pärnumaal kehtib nulleurone bussipilet neile, kes ei ole vanuses 20–62 eluaastat.

Vastused korduma kippuvatele küsimustele maakonna bussiliinide nulleurose bussipileti kohta leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles