Virumaa Teataja Venemaal. 5. päev. Kihutamine kurikuulsal maanteel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meie motoseltskond alustab varahommikul sõitu mööda Moskva ringteed Peterburi suunas. Kuigi kell on alles pool seitse, jätkub liiklust juba ka selleks ajaks. Ühel hetkel aga hakkab GPS-seade imelikult käituma, näitab meile erinevaid suundasid, aga meie paneme ikka otse.

Lagendike ja soode vahel, kus ei ole ühtegi asustatud punkti sadade kilomeetrite ulatuses, on näha vaid mõned töömehed, kes kiirteeäärseid tõkkeid kokku monteerivad. Tegemist ongi kurikuulsa Moskva–Peterburi kiirteega, mis valmis äsja ja avati alles juunis liikluseks, seega pole veel tankladki paigas.

Tsiklimeestele see ülikvaliteetne sirge muidugi meeldib. Lubatud piirkiirus on seal küll 130 kilomeetrit tunnis, aga kiusatusele on raske vastu panna … Kiire sõit võtab teadupärast ka rohkem bensiini, kuna aga tanklaid alles ehitatakse, õieti pole veel ehitama hakatudki, siis tekib ükshaaval tee äärde kuivale jäänud mootorrattaid, mida saateauto peab jootma. Lisaks omadele aitame ka Moskva noori, kes Norra poole põrutavad.

Päeva lõpetab Veliki Novgorodi uhke ja ajaloolise Kremli külastus, kus kõrgub ka ausammas tuhandeaastasele Venemaale, samas on kaunis pargis skulptuur nii helilooja Sergei Rahmaninovile kui ka Leninile.  Ja tank. Lõõgastust pakub ujumine Volhovi jões või paadisõit Ilmjärvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles