Maakonna lauljad ja tantsijad peavad ühist pidu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaaias hüüab pill ja pidu on täies hoos.
Rahvaaias hüüab pill ja pidu on täies hoos. Foto: Marianne Loorents

Täna kogunesid Rakvere Rahvaaeda kokku lauljad ja tantsijad üle maakonna, et pidada maha ühine meeleolukas pidu ja näidata, mida mullu sügisest kuni tänavuse kevadeni õpitud on.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu haridus- ja kultuurispetsialist Ingrid Pärnamäe ütles, et tänavune pidu on natuke teistmoodi, kui see eelnevatel aastatel on olnud, sest mullu sügisel ei planeeritud 2018. aasta suveks maakondlikku laulu- ja tantsupidu, aga lõpuks leiti, et kokku võiks ikkagi saada ning ühiselt laulda ja tantsida.

"Seda enam, et on tekkinud uued vallad. Väikesed vallad on ühinenud ja toonud suuremasse valda kokku rohkem rahvamajasid, kus tegutsevad inimesed ei pruugi üksteist tunda. Pidu aitab omavahel tuttavaks saada," kõneles Pärnamäe.

Teisalt taheti Rakvere inimestele anda võimalus näha, mida mujal maakonnas tehakse. "Loodetavasti tuleb Rakvere rahvas peost osa saama," lausus Pärnamäe.

Ta lisas, et kui tavaliselt on maakondlik laulu- ja tantsupidu lavastatud, siis sel aastal on iga vald oma tervikkava ette valmistanud. Nii saab parema ülevaate, millega just selles omavalitsuses tegeletakse ja mis on iga valla omapära.

Ja kindlasti on tänane pidu väikest viisi ettevalmistus ka järgmisel aastal ees seisvaks suureks laulu- ja tantsupeoks, mis juubelit tähistab. Et nii väärikale peole saaks ikka kindlustundega vastu minna.

Vaata galeriid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles