Ei mingit tasuta sõitu: Eveli maksis pileti eest 65 senti (3)

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20–62-aastased Lääne-Virumaal bussiga tasuta sõita ei saa.
20–62-aastased Lääne-Virumaal bussiga tasuta sõita ei saa. Foto: Marianne Loorents

Tänasest hakkas kehtima tasuta sõit maakonna bussiliinidel. Lääne-Virumaa on aga üks neljast maakonnast, kus tööealised inimesed tasuta sõita ei saa ja täna pealelõunal Pajustist Rakveresse sõitnud Eveli pidi bussipileti lunastamiseks käima välja tavapärased 65 senti.

Vaatamata sellele, et sõidu eest jätkuvalt maksma peab, oli Eveli võrdlemisi mõistev ning leidis, et kuskilt peab tulema raha, millega bussijuhtidele palka makstakse. Samas ütles ta siiski, et kui tasuta bussisõit on võimaldatud, siis võiks igal pool sama süsteem kehtida.

Kompensatsiooniks selle eest, et läänevirulased on tasuta sõidust ilma jäetud, soovib Eveli, et näiteks Rakvere linnaliinibussides lastaks tal tasuta sõita.

Evelil õnneks väga sageli maaliinibussidega liigelda ei tule, aga aeg-ajalt ikka. "Maale Laekverre sõites maksab üks ots alla kahe euro ja suvel käin maal rohkem," lausus Eveli ja tundis heameelt selle üle, et vähemalt tema laps saab tasuta sõita, sest uue korra järgi on sõit tasuta kuni 19-aastastele ja vanematele kui 62-aastastele.

Täna Rakverre sõites tuli peale ka kaks pensionäri, kellest üks oli üle 80-aastane ja teine üle 70-aastane. Nendele ulatas bussijuht nulleurose pileti. Peale Lääne-Virumaa ei hakanud tasuta sõit kehtima ka Harjumaal, Raplamaal ja Pärnumaal.

Vaata videost, mida inimesed arvavad sellest, et Lääne-Virumaal kõik tasuta sõita ei saa.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles