Liivakell, liivakell...

Priit Verlin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Verlin
Priit Verlin Foto: Erakogu

Kõigile on selge, et Rakvere kesklinna on vaja turismi­atraktsiooni, mis tooks külalised vallimäelt linna keskele. See peaks olema linnale võimalikult soodne ja efektne.

Kesklinna detailplaneeringus on ette nähtud rajada kellatorn bussijaama taha. See asukoht ei ole kõige parem valik, sest jääb linnasüdamest eemale. Samuti ei ole mõtet püstitada posti, mis näitab lihtsalt aega ja midagi muud põnevat ei juhtu. Erinevalt postist, mis näitab lihtsalt aega, on mõttekas püstitada “post”, mis näitab aega ja samas teeb veel midagi. Midagi, mis pälvib inimeste tähelepanu.

Turistidele peab objekt olema üheselt mõistetav ja selle “müümisel” ei pea “müüjal” ega “ostjal” olema eelteadmisi. “Kas te tahate näha maailma kõrgeimat liivakella? Kas te tahate näha maailmas ainulaadset liivakellatorni? See keerab igal täistunnil. Kell asub linnusest kümne minuti kaugusel.” Vastus on ainult üks: “Jah, loomulikult tahame, kui me juba siin oleme!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles