Läänevirulased andsid Guinnessi rekordi nimel päkkadele valu

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omapärase Guinnessi rekordi püstitamise käigus näitas kiireimat vahetuse aega 100 x 10 000 meetri teatejooksus Põlva mees Raido Mitt, kes kihutas 25 staadioniringi õhtupimeduses läbi 31 minuti ja 37 sekundiga.
Omapärase Guinnessi rekordi püstitamise käigus näitas kiireimat vahetuse aega 100 x 10 000 meetri teatejooksus Põlva mees Raido Mitt, kes kihutas 25 staadioniringi õhtupimeduses läbi 31 minuti ja 37 sekundiga. Foto: Eesti Kergejõustikuliit

Täna hommikul jõudis Tallinnas Kadrioru staadionil lõpule Eesti riigi sajandale sünnipäevale pühendatud teatejooks, millel osalenud sada jooksjat läbisid kümne kilomeetri kaupa kokku tuhat kilomeetrit.

Jooksjate hulgas oli nii endiseid kui ka praeguseid tippatleete, teisi tuntud inimesi või lihtsalt tublisid harrastussportlasi. Lääne-Viru maakonnaga seotud osalejatest silkasid kolm ööpäeva väldanud teatejooksul kaasa kultuuriminister Indrek Saar (läbis vahetuse ajaga 44.58), murdmaasuusataja Raido Ränkel (32.49), pangandustöötaja Peep Jalakas (35.48) ja ultrajooksja Cris Poll (35.39).

Kahtedel olümpiamängudel Eestit esindanud Ränkeli sõnul ei ole staadionil jooksmine talle kindlasti igapäevane tegevus. "Eriti just nii pikka distantsi, aga üldjuhul õnnestus teha enam-vähem jooks," lausus Sõmerult pärit 28-aastane suusamees. Suvistel jooksuvõistlustel osaleb Raido Ränkel enda ütlusel niipalju, kui selleks mahti leiab.

Pärast südaööd tänase päeva teise tunni alates rajale läinud kadrinlane Cris Poll, kes jooksis 86. vahetust, lausus, et emotsioonid on vägevad. "Tegin rajal oma ära ning olen rahul ja õnnelik, et sain olla osa sellest sajapealisest teatevõistkonnast. Mitu korda elus sa ikka Guinnessi rekordit proovid ületada?" kõneles Poll.

Saja jooksja ühise panusena kujunes lõppresultaadiks 61 tundi, 36 minutit ja kuus sekundit, millega pürgitakse Guinnessi rekordiraamatusse. Hetkel kehtiv ametlik rekord 69 tundi, kuus minutit ja 52 sekundit püstitati kolm aastat tagasi USA-s Illinoisis. Tänavu mais jooksis need numbrid üle Inglismaa kuninglike õhujõudude meeskond, kuid nende näidatud tulemust (64:36.22) ei ole veel kinnitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles