Aasta õpetajate finalistiks pürib Lääne-Virumaalt üheksa teenäitajat ja üks tegu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Lekk on mitmekülgne pedagoog, ta on Rakvere reaalgümnaasiumi infojuht, kuid teeb ka filme. Ta on Lääne-Virumaa ainus meeskandidaat aasta õpetaja tiitlile.
Jaanus Lekk on mitmekülgne pedagoog, ta on Rakvere reaalgümnaasiumi infojuht, kuid teeb ka filme. Ta on Lääne-Virumaa ainus meeskandidaat aasta õpetaja tiitlile. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Juba 14. korda toimuv aasta õpetaja konkurss on finalistid maakondlike komisjonide abiga välja valinud. Need on õpetajad ja haridustöötajad, kelle kandidatuur liigub riikliku komisjoni lauale. Lääne-Virumaalt pürib aasta õpetajaks üheksa inimest ja üks tegu.

Aasta lasteaiaõpetajaks kandideerib Airi Tõnn Rakvere Kungla lasteaiast, aasta klassiõpetajaks Vinni-Pajusti gümnaasiumi pedagoog Malle Mager, aasta klassijuhatajaks aga Julia Mägi Rakvere gümnaasiumist. Aasta põhikooli aineõpetajaks on nomineeritud Tapa vene põhikooli õpetaja Anneli Morgenson, aasta gümnaasiumiõpetajaks aga meesõpetaja –  Jaanus Lekk Rakvere reaalgümnaasiumist. Aasta kutseõppeasutuse õpetaja võib olla Rakvere ametikooli pedagoog Tiina Ervald, aasta tugispetsialist Riina Türkel Vaeküla koolist ja aasta õppeasutuse juht Ingrid Vaikmaa Kadrina keskkoolist. Aasta hariduse sõbraks kandideerib Lääne-Virumaa arenduskeskuse noorte ettevõtlikkuse programmi juht Anu Oja ja haridusasutuse aasta teoks ülevirumaaline põhikoolide õpilaste luulevõistlus, mida veab Sõmeru põhikool.

Augustis koguneb riiklik haridustöötajate tunnustamise komisjon, kes valib välja aasta õpetaja lõppvooru nominendid.

Kõikides kategooriates, välja arvatud elutööpreemia, aasta õppur ja aasta juhendaja kategooriad, selgitatakse välja kolm nominenti, kes kuulutatakse välja 29. augustil toimuval kooliaasta alguse vastuvõtul Tallinnas.

Elutööpreemia, aasta õppuri ja aasta juhendaja kategooria kandidaadid liiguvad otse riikliku komisjoni lauale ja võitja valitakse kõikide kandidaatide seast. Võitjad selguvad aasta õpetaja galal “Eestimaa õpib ja tänab” 14. oktoobril Estonia kontserdimajas, sündmusest teeb otseülekande Eesti Televisioon.

Esimest korda ajaloos premeeritakse galal “Eestimaa õpib ja tänab” haridustöötajaid kokku enam kui 155 000 euroga. 

Kandidaate said esitada kõik soovijad, kokku laekus konkursile 1365 kandidaati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles