Rakvere Bauhofi hoone müüdi Eesti erainvestoritele

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Bauhofi hoone müüdi Eesti erainvestoritele. Foto on illustratiivne.
Rakvere Bauhofi hoone müüdi Eesti erainvestoritele. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kinnisvarafondide valitseja Eften Capital müüs Balti Kinnisvaraportfelli kuulunud Rakvere Bauhofi ärihoone Eesti erainvestoritele.

"Tehing toimus eile," ütles Eften Capitali juht Viljar Arakas. "Eestlastest erainvestorid ostsid selle ära," lisas ta. Tehingu maksumust osapooled praegu ei avalikusta.

Eften Capital teatas tänavu märtsis, et müüb kokku ligi 20 miljoni euro eest kuut ärikinnisvara objekti. "Me panime müüki kuus hoonet, millest neli kuulub Balti Kinnisvaraportfellile – need on neli viimast, mis sinna on järele jäänud. Kolm aastat tagasi tegime Balti Kinnisvaraportfellis otsuse, et kolme aastaga müüme varad, ja nüüd hakkab see kolm aastat täis saama. Oleme vahepeal objekte ka hooga müünud – nüüd on kaheteistkümnest varast neli järele jäänud," ütles Arakas toona BNS-ile.

Bauhofi tööriistakauplus Rakveres aadressil Ringtee 2 oli esimene ärihoone, mille Eften neist ka müüs. Balti Kinnisvaraportfelli viimased kolm müügis olevat hoonet on Uniprinti tööstushoone aadressil Tähetorni 21c, Rakvere ärimaja aadressil Laada 27 ning Linda kaubanduskeskus Ida-Virumaal.

Lisaks sellele müüb fondivalitseja Efteni esimesele kinnisvarafondile kuuluvat K-Rauta tööristakeskust Võrus ja Premia külmhoonet Tallinnas aadressil Betooni 4.

"Kaks ülejäänud hoonet on meie esimese fondi kaks kõige esimest investeeringut, mis on olnud meie käes juba peaaegu kümme aastat. Lihtsalt on aeg sealt väljuda, sellepärast panime praegu need hooned müüki, ning investoritele võiksid nad olla piisavalt huvitavad ja mahu mõttes ehk jõukohased," rääkis Arakas märtsis.

Eften Capital on Balti riikide ärikinnisvara investeeringutele keskenduv fondivalitseja. Eften Capital asutati 2008. aastal ja omab finantsinspektsiooni väljastatud alternatiivse fondivalitseja litsentsi. Fondivalitseja juhib kolme kinnisvarafondi.

AS Balti Kinnisvaraportfell on Eften Capitali tütarettevõte. Eften Capital võttis 2013. aasta aktsionäride üldkoosolekul vastu otsuse, mille alusel tuleb Balti Kinnisvaraportfell likvideerida 2018. aastaks.

Möödunud nädala esmaspäeval teatas Myinvest Estonia grupp, et müüb ehitusmaterjalide ja aiakaupade müügiketi Bauhof Baltimaade suurimale kaubandus- ja äriettevõttele Vilniaus Prekyba, millele kuuluvad muu hulgas Maxima poekett ja Euroapotheca apteegikett. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles