Rakvere linn võtab Targa Maja hagihoiatuse vastuseks aega

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linn vastab Targa Maja hagihoiatusele juuli lõpuks.
Rakvere linn vastab Targa Maja hagihoiatusele juuli lõpuks. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eelmisel nädalal esitas vandeadvokaat Terje Eipre Rakvere linnavalitsusele hagihoiatuse Targa Maja asjus, sest linnavalitsus sõlmis kompetentsikeskusega Eipre hinnangul viimasele majanduslikult äärmiselt kahjuliku tehingu. Rakvere linnapea Marko Torm ütles, et on konsulteeritud juriidilise nõustajaga ning otsustatud vastuseks aega võtta.

Rakvere linnapea Marko Torm rääkis, et suhtles linna esindaja vandeadvokaat Küllike Nammiga. Kuna hagihoiatusele peab vastus laekuma juuli lõpus, otsustati Tormi sõnutsi võtta rahulikult. "Selliste asjadega pole mõtet kiirustada, tuleb korralikult analüüsida hagihoiatus läbi ja vastata põhjalikult," sõnas Torm. 

Käesoleva aasta aprillis kuulutati välja ettevõtluse arendamise sihtasutuselt (EAS) 3,3 miljonit eurot toetust saanud Rakvere Targa Maja ehk sihtasutuse Virumaa Kompetentsikeskus pankrot. EAS-ilt saadud 3,3 miljoni euro eest pidi kompetentsikeskus restaureerima linnale kuuluva pangahoone ja ehitama pangahoonele juurde niinimetatud Targa Maja.

Kompetentsikeskus, mis sai EAS-ilt äriprojekti toetuse ja pidi hoones tegutsema asuma, ei alustanud sisuliselt oma tegevust kunagi ega kasutanud hooneid. Praegu kasutab pangahoonet ja selle juurdeehitist ainuisikuliselt Rakvere linnavalitsus ning kompetentsikeskus on püsivalt maksejõuetu.

EAS-i ja kompetentsikeskuse pankrotihaldurit esindava vandeadvokaadi Terje Eipre hinnangul oli pankrot ette kavatsetud ja täitis oma osa Rakvere linnavalitsuse skeemist endale toetusrahaga uus ja väga kallis hoone ehitada.

Hagihoiatuse eesmärk on leida ülalkirjeldatud konfliktile kõiki osapooli rahuldav kohtuväline lahendus. Selleks tegi kompetentsikeskuse pankrotihaldur Rakvere linnale ettepaneku asuda pankrotihalduri ja toimkonnaga läbirääkimistesse kohtuvälise kompromissi sõlmimiseks. Kui läbirääkimised ei õnnestu, tuleb esitada hagi kohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles