Tapa valla ja kaitseministeeriumi heade kavatsuste kokkulepe sai allkirjad  

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa vallavanem Alari Kirt ja kaitseminister Jüri Luik allkirjastasid heade kavatsuste kokkuleppe.
Tapa vallavanem Alari Kirt ja kaitseminister Jüri Luik allkirjastasid heade kavatsuste kokkuleppe. Foto: Kaitseministeerium

Täna allkirjastasid Tapa vallavanem Alari Kirt ja kaitseminister Jüri Luik heade kavatsuste kokkuleppe, millega kinnitatakse koostöö jätkumist mõlemale osapoolele oluliste taristuprojektide arendamisel.

Kaitseminister Jüri Luik ütles, et pikaajaline vastastikku lugupidav koostöö Tapa vallaga on taganud selle, et kaitseväelinnak on saanud areneda vastavalt riigikaitselistele vajadustele, Tapa taristu on korrastatum ja loodetavasti on suurenenud sealne maksutulu. "Tapast on saanud liitlaste seas tuntud Eesti kaitsepealinn ning Tapa linnakust kaitseväe kõige suurem baas," ütles kaitseminister Luik. "Meile on oluline, et ka Tapa kogukond saaks sellest kasvust osa."

Vastavalt kokkuleppele teevad vald ja ministeerium koostööd kaitseväe taristust lähtuvate mõjude leevenduste väljatöötamisel. Taristuga seotud küsimuste ennetavaks lahendamiseks teavitatakse teineteist tegevustest, mis võivad mõjutada kaitseväe taristu läheduses elavaid vallaelanikke või kaitseväe taristu kasutamist.

Kokkuleppe järgi toetab kaitseministeerium oma võimaluste piires valla avalikest huvidest lähtuvaid ja riigikaitset toetavaid projekte. Tapa vald toetab riigikaitselist tegevust valla territooriumile jääva riigikaitselise taristu valmisehitamisel vajalike planeeringute ja lubade õiguspärase, kiire ja asjatundliku menetlemisega.

Tänavu toetab kaitseministeerium Tapa valda Läpi – Ojaküla tee projekteerimise ja Karja tänava katte taastamise juures. Eelmisel aastal korrastati ministeeriumi toetuse abil kahte suurt projekti, mille tulemusena korrastati ja rajati kõnni- ja kergliiklusteede võrgustik linnaku, raudteejaama ja keskuse vahel.

Eelnevatel aastatel on kaitseministeerium toetanud mitme Tapa tänava rekonstrueerimist ning vallale kuuluvate raudteelõikude uuendamist. Samuti on Tapa kaitseväelinnak liitunud linna tsentraalse soojavõrguga, mis on alandanud kütte hinda kohalikele elanikele.

Kaitseministeerium on viimasel kolmel aastal toetanud Tapa valla taristuprojekte peaaegu kahe miljoni euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles