Koolides on avalduste vastuvõtt hoos

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolides võetakse vastu dokumente.
Koolides võetakse vastu dokumente. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lääne-Virumaa ameti- ja kõrgkoolides võetakse vastu avaldusi ja haridusasutused kinnitavad, et huvi edasi õppida on olemas.

Rakvere ametikoolis saab infosüsteemi SAIS kaudu kooli astuda juba juunikuu algusest. 30. juulist 10. augustini saab ametikooli astuda SAIS-i kaudu või ka avaldus kohapeal esitada.

Rakvere ametikooli direktor Kuno Rooba rääkis, et sellest aastast ei võta ametikool vastu ainult Rakveres, õppekoht avatakse ka Väike-Maarjas.

Kuno Rooba ütles, et avalduste vastuvõtt ja kandideerimine on kulgenud nii nagu viimastel aastatel. “Küsimus on selles, kuidas saame täis Väike-Maarjasse planeeritud õpilaste arvu.”

Üllatustest rääkides nentis Rooba, et tisleriks soovib tänavu õppida palju noori. “See on olnud viimaste aastate kitsaskoht, vaatamata sellele, et meil on head koostööpartnerid ja varustus. Õpilasi pole olnud piisavalt,” sõnas Rooba. Direktori sõnul on jätkuvalt populaarne IT. “Hea meel on näha, et täiskasvanud õppija on kooli leidnud, õppima tullakse logistikuks ja turismikorraldajaks,” loetles Rooba. Vastuvõtukatseid ametikoolis ei ole, IT-erialal on test.

Lääne-Viru rakenduskõrgkoolis saab avaldusi esitada juulikuu lõpuni. Rakenduskõrgkooli vastuvõtust öeldi, et huvi on olemas. Vastuvõtukatsed koosnevad kirjalikust osast ja vestlusest.

Sisekaitseakadeemia Väike-Maarja õppekeskuses koolitatakse päästjaid ja päästemeeskonna juhte, kuid sinna kooli suunatakse õppima ametkondadest. Sisekaitseakadeemiast öeldi, et koolitustellimus on 60 päästjat ja 20 päästemeeskonna juhti.

Rakvere ainukesse kõrgkooli – Tallinna ülikooli Rakvere kolledžisse - enam vastuvõttu ei toimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles