Nimekate klubide välistreenerid juhendavad Vinnis korvpallitalente

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregor Fučka (palliga).
Gregor Fučka (palliga). Foto: Gianni Schicchi

Sellel nädalal toimub Vinni spordihoones kuni 15-aastastele noormängijatele mõeldud korvpallilaager Erkmaa Suvekursus. 

Sel nädalal toimub Vinni spordihoones kuni 15-aastastele noormängijatele mõeldud korvpallilaager Erkmaa Suvekursus.

Tartus tegutseva Erkmaa korvpallikooli ja mitut Eesti korvpallurit esindava Itaalia spordiagentuuri Sigma Sports koostöös korraldatavas treeninglaagris osaleb tänavu ligi poolsada perspektiivikat mängijat 18 Eesti klubist.

Omanimelise korvpallikooli eestvedaja Aivo Erkmaa lausus, et seitsmendat aastat korraldatav laager annab noortele väärt kogemuse, lisab motivatsiooni korvpalliga tegelemiseks ning annab ühtlasi võimaluse ennast proovile panna välis­treenerite juhendamisel. “Usun, et noormängijad vajavad erinevate treeneritega töötamise kogemust, ja seda neile soovimegi pakkuda,” märkis ta.

Tänavuse Erkmaa Suvekursuse nimekaim treener on legendaarne Itaalia koondislane Gregor Fučka, kelle auhinnakappi kuulub muu hulgas 1999. aastal võidetud Euroopa meistrikuld. Samal finaalturniiril tunnistati 215 sentimeetri pikkune pallur ka kõige väärtuslikumaks mängijaks.

Fučka kõrval jagavad Vinnis viie päeva vältel noortele korvpallitarkusi itaallased Roberto Russo (Livorno Don Bosco), Federico Danna (PMS Basketball), Rudy Gaddo (Trento Aquila) ja Pietro Scibetta (Casale Monferrato), samuti Saksamaa klubis Bambergi Brose Basket töötav Mario Dugandzic.

Kodumaistest juhendajatest teevad laagris kaasa Aivo Erkmaa ja lõppenud hooajal Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna Eesti meistrivõistluste hõbemedalile tüürinud Priit Vene.

Erkmaa Suvekursuse raames on kavas neli treeningmängu. Need peetakse kolmapäeval algusega kell 17 ja kell 19 ning laupäeval kell 10 ja kell 12.

Copy
Tagasi üles