Öömuuseumis vestetakse mõisnike hasartmängukirest

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sagadi öömuuseumi loengud on igal aastal rahvarohked.
Sagadi öömuuseumi loengud on igal aastal rahvarohked. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Täna õhtutundidel saab alguse üha populaarsemaks muutuv öömuuseum, mille teemad puudutavad sel aastal kord lihtrahva, kord mõisnike eluolu. Tänane teema on „Mäng mõisa peale ehk Pilk mõisnike hasartmängu maailma“. Laulu ja kitarrimänguga esinevad Margus Vaher ning Paul Neitsov.

Sagadi mõisamuuseumi juht Ain Kütt ütles, et käsitletakse igapäevaseid teemasid, millest sageli ei räägita, aga mis inimesi ilmselgelt huvitavad. Nii pajatataksegi näiteks sellest, kui suur oli endisaegsete eestlaste privaatsus ja kas väljend “mõisa peale mängima” kinnitab tõsiasja, et kaardimängud olid mõisnike elu lahutamatu osa. Pajatataske ka teatritegemisest suvel ja baltisaksa laste värvikast mängumaailmast.

Kui loengutest tarkus ammutatud, täidab sumedaid suveõhtuid muusika, teiste seas astuvad üles Inga ja Toomas Lunge ning Jäääärest tuntud Tõnu Timm.

Kahel järjestikusel juuli keskpaiga neljapäeval oodatakse huvilisi Sagadi looduskooli perepäevadele, kus mängulises võtmes räägitakse lindudest ja jagatakse tarkust, kuidas mets meid toidab. Muidugi on võimalik uurida mikroskoobi kaudu loodust.

Öömuuseumi kava näeb SIIT ja perepäevade kava SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles