Tapa väeosad saadavad ajateenijad reservi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad
Ajateenijad Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Reedel saatsid Tapa väeosad eeskujulikult aega teeninud ajateenijad reservi, kokku lõpeb sel ja järgmisel nädalal ajateenistus ligi 600 Tapal asuvates väeosades aega teeninud noormehe jaoks.

Teenistuse eelviimasel päeval said ajateenijad ennast väeosas harjumatult vabalt tunda: ajateenistuse lõpupeol esines ansambel Õhutõrje Poisid (pildil) ning julgemad sõdurid said oma häältepaelad karaokes proovile panna. Enne seda aga andsid 91 meest oma panuse teiste inimeste elu päästmisse veredoonorina.

Suurtükiväepataljoni ajateenija reamees Taivar Riiga on juba enne ajateenistust olnud aktiivne kaitseliidu liige. Kuid hoolimata sellest, et kaitseliitlasena on ta nii mõnegi asja, mida ajateenistuses õpetatakse, läbi teinud, leidis Riiga, et viimase kaheksa kuu jooksul on olnud nii mõndagi põnevat. “Aga meelde jäävad eelkõige võitluskaaslased ja oskus motiveerida neid meeskonnaliikmeid, kes mingil põhjusel ei taha asju kaasa teha,” rääkis ta. “Ajateenistus on justkui gümnaasiumi kolmeteistkümnes klass, kus õpitakse nii mõndagi,” lisas Riiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles